Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Film by the Sea van start in Vlissingen

08 september 2017

In Vlissingen begint vanavond de negentiende editie van Film by the Sea, het festival voor film en literatuur.

In aanwezigheid van tal van genodigden vindt in bioscoop CineCity vanavond de officiële opening plaats van het festival. Dat gebeurt onder meer met de vertoning van In Blue van regisseur Jaap van Heusden.

De film gaat over de stewardess Lin die verwikkeld raakt in een relatie met een vijftienjarige jongen die in Boekarest op straat leeft. De hoofdrollen worden gespeeld door Maria Kraakman en de jonge Roemeense acteur Bogdan Iancu.

Een jury bestaande uit acht vaklieden beoordeelt de komende dagen twaalf nieuwe boekverfilmingen. De vakjury bestaat dit jaar uit Adriaan van Dis, Floortje Dessing, Paula van der Oest, Ariane Schluter, Oek de Jong, Hans Maarten van den Brink en Robert Jan Westdijk en Peter Slager.

Daarnaast is er de publieksprijs Parel voor de Beste Boekverfilming. Daar kan door het publiek nog tot en met 14 september op worden gestemd via www.besteboekverfilming.nl. Genomineerd zijn Steven Spielbergs De GVR, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Tom Fords Nocturnal Animals, The Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest.

Het festival wordt volgende weekend afgesloten met de film Victoria & Abdul, het waargebeurde verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge bediende uit India.

Elk jaar registreert het festival een kleine 45.000 bezoekers. Hoeveel dat er dit jaar gaan worden weten we over tien dagen. Film by the Sea 2017 duurt tot en met 17 september.

In Blue wordt uitgebracht door Paradiso en gaat vanaf 14 september draaien in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner CineJobs240x180px
vacature
BannerIjslandBende_2
Banner-HLIV-240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN