banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Filmfestival overweegt vertrek uit Utrecht

25 februari 2014

Het Nederlands Filmfestival overweegt Utrecht te verlaten, zo heeft festival-directrice Willemien van Aalst afgelopen weekend laten weten in een interview met het AD. Van Aalst deed de uitlating in reactie op het besluit van de Utrechtse gemeenteraad begin januari om niet in te stemmen met de bouw van een artplex als onderdeel van Bieb++.

'Voor een filmfestival met de omvang en allure als de onze, zijn goede accommodaties van levensbelang. Anders kiezen filmproducenten voor Amsterdam of Den Haag. Nu het Smakkelaarsveld niet doorgaat, valt ons perspectief weg. We denken na over vertrek’, zo liet Van Aalst het AD weten. Volgens de festivaldirectrice is het niet genoeg dat bioscooponderneming Wolff in september 2015 een vijftien zalen tellend multiplex gaat openen op het Jaarbeursterrein. En dat er door Wolff en bioscoopondernemer Jos Stelling wordt overwogen om in de huidige City-bioscoop een arthouse onder te brengen.

In een reactie liet Jos Stelling weten: 'Ze moeten eens wat dankbaarder zijn over alle faciliteiten die de stad ze al die jaren heeft geboden.’ Om daarna in en reactie op het bericht bij RTV Utrecht te zeggen: Als de City en het nieuwe complex bij de A2 (nog een acht zalen) doorgaat, heeft Utrecht veel eerder dan het geplande artplex, eind 2015 maar liefst 7.500 bioscoopstoelen. Dat is twee keer zoveel als nu.’

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180