banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Films op het dak van de VU

21 augustus 2016

Deze buitenbios had HFN nog over het hoofd gezien. Begin september verandert het dak van de Vrije Universiteit (VU) weer een aantal dagen in een bioscoop. Voor de vijfde keer worden tijdens het On the Roof Film Festival de nieuwste films uit de wereldcinema vertoond, inclusief wetenschappelijk voorprogramma.

Gedurende vier dagen worden er vier films uit het programma van World Cinema Amsterdam vertoond. Om de link tussen cultuur en wetenschap te onderstrepen worden de films voorafgegaan door een gesprek van presentator Minchenu Maduro met diverse VU-wetenschappers en gastsprekers.

Twee tips: The New Classmate van regisseur Ashwiny Iyer Tiwari waarin een moeder in India er alles aan doet om haar dochter een betere opleiding te geven. In het Braziliaanse drama Mãe Só Há Uma van Anna Muylart ontdekt een jongen dat zijn moeder hem ooit heeft gestolen. De omgang met zijn biologische familie verloopt niet makkelijk. Alle films zijn Engels gesproken of ondertiteld.

On the Roof Film Festival: dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september 2016. Aanvang 19.50 uur. Kaarten: 12 euro; met diner: 19.50 euro.
Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105.

 

Foto: Onafhankelijk Platform van de Vrije Universiteit Amsterdam

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180