banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Geen Oscarnominatie voor Tonio

16 december 2016

Tonio / September Film

De boekverfilming van Paula van der Oest maakt geen kans op een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. Tonio werd niet geselecteerd voor de shortlist die gisteren door de Academy bekend werd gemaakt.

Ook Paul Verhoevens Elle, ingezonden door Frankrijk, haalde de lijst niet.

Toni Erdmann, de grote winnaar van de EFA Awards afgelopen weekend maakt wel een kans op een Oscar-nominatie, net als de inzending van Denemarken: het oorlogsdrama Land of Mine. Ook Xavier Dolans Juste la Fin du Monde (deze week in première in Nederland) is geselecteerd.  Opvallend is de keuze voor Ma vie de Courgette, de inzending van Zwitserland: een animatiefilm. Die duiken zelden op in deze categorie.

Verder koos de jury uit de 85 inzendingen: Tanna (Australië), The Salesman (Iran), The King’s Choice (Noorwegen), Paradise (Rusland) en A Man Called Ove (Zweden).

Van deze negen titels krijgen er uiteindelijk vijf een nominatie voor beste buitenlandse film. Die worden op 24 januari 2017 bekendgemaakt.

De 89-ste editie van de Oscaruitreiking vindt plaats op 26 februari 2017 in Los Angeles. 

Ma vie de Courgette / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN