Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Gemeentesubsidie Film by the Sea wordt afgebouwd

09 december 2015

Financiële zorgen voor het Film by the Sea Festival. De Gemeenteraad van Vlissingen heeft besloten om de jaarlijkse subsidie de komende jaren af te bouwen naar nul. Het is onderdeel van een grote bezuinigingsoperatie in de cultuursector.

Hoewel de subsidie van de gemeente slechts acht procent van de totale begroting van Film by the Sea bedraagt, maakt het festival zich wel zorgen. In een persbericht legt ze uit dat er sprake kan zijn van een domino-effect. ‘De verwachting is dat met name de fondsen hun bijdrage sterk zullen verminderen. Het is nog maar de vraag of sponsoren nog bereid zullen zijn hun bijdragen te verhogen wanneer Vlissingen zo drastisch bezuinigt,’ aldus Film by the Sea.

Het festival denkt door samenwerking te zoeken met sterke partners een deel van de organisatie en het support te kunnen uitbesteden. ‘We gaan dus een knip maken tussen enerzijds inhoud/ beleid en communicatie en uitvoering anderzijds. Waar die knip precies gemaakt kan worden is nog onderwerp van bespreking.’

In Vlissingen sluit ondertussen Willem III, onderdeel van de Cultuurwerf per 1 januari, en de toekomst van poppodium De Piek en het Maritiem Muzeeum is somber.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner-HLIV-240x180
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Design Ad Banner 240x180– HFN
vacature
BannerIjslandBende_2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)