banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Georgina Verbaan dit jaar gezicht van NFFS

31 augustus 2015

Het Nationaal Film Festival voor Scholieren heeft dit jaar een bekende juryvoorzitter aan de haak geslagen. Actrice Georgina Verbaan gaat het werk van aanstormend filmtalent tussen de 12 en 18 jaar in Nederland beoordelen.

Naast haar nemen regisseur Eddy Terstall, acteur Nick Golterman en documentairemaker Menna Laura Meijer zitting in de jury. Het NFFS vindt op maandag 14 september voor de elfde keer plaats in Lelystad. De juryleden beoordelen alle deelnemende films in de categorieën live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms. De winnaars vertegenwoordigen Nederland tijdens het Internationale Jongeren Filmfestival Camera Zizanio, dat eind november plaatsvindt in Griekenland. 

Het NFFS is een serieuze springplank gebleken voor ambitieuze jongeren. Voormalig winnaar (2008) Thomas van der Gronde is inmiddels professioneel cameraman (Bro’s Before Ho’s, Chez Nous) en Golterman (Aanmodderfakker, De overkant) won in 2010 in de categorie live action fictie. Veel winnaars stromen door naar de Filmacademie.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie