banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Get Out wint Silver Scream Award op Imagine

22 april 2017

Gisteravond zijn de winnaars van Imagine 2017 bekendgemaakt. De Publieksprijs ging met voorsprong naar Get Out. De horrorsatire, die het festival opende en donderdag ook in de bioscoop ging draaien, stond vanaf dag één bovenaan.  

De Black Tulip Award, de juryprijs voor de beste film van Imagine Film Festival, ging naar het bizarre liefdesverhaal Are We Not Cats. De Méliès d’argent voor de beste Europese fantastische speelfilm ging naar de ontroerende fantasy Skins en de Méliès d’argent voor de beste korte film ging naar de originele animatie Neck and Neck.

De MovieZone Jury (bestaande uit jongeren) koos voor de horror I Am Not a Serial Killer.

De winnaar van de Pitchwedstrijd was The Cleaner van Jan van Gorkum. Zijn pitch werd uit zes presentaties gekozen door een internationale jury. Hij krijgt twee retourtickets naar Montreal voor deelname aan de coproductiemarkt Frontières, onderdeel van het Fantasia filmfestival.

Behalve de eerder genoemde horrorsensatie Get Out krijgen ook de op Imagine vertoonde kannibalenfilm Raw, de wrange thriller Aloys en  een bioscooprelease. Aloys (Contact Film) draait momenteel in de bioscoop, op 27 april wordt Raw door Cinemien uitgebracht en op 15 juni brengt Cinéart La Region Salvaje (The Untamed) uit.

Laatstgenoemde titel betreft een horrorfilm van de Mexicaanse regisseur Amat Escalante. De film die een mix biedt van magie en grauw realisme wordt vanavond om zes uur in aanwezigheid van de regisseur vertoond. Officieel is Imagine afgelopen, maar vandaag worden de best of vertoond en dus nog een toetje in de vorm van The Untamed. Escalante won in 2013 de regieprijs voor Heli op het filmfestival van Cannes.

HFN-columnist Thomas Fransman vond Raw 'origineel, dwars, onderhuids, en ja: rauw, in elke zin van het woord'. Voor de hele column klik hier.

 

 

Maar ook niet dat ik fysiek onpasselijk werd. Je wordt zo meegesleept in het verhaal door de sfeer, muziek en opbouw dat je even in een andere (nare) wereld zit. - See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/pick-n-mix/column-thomas-fransman-rauw-paasontbijt/#sthash.GoYQc6SP.dpuf
Maar ook niet dat ik fysiek onpasselijk werd. Je wordt zo meegesleept in het verhaal door de sfeer, muziek en opbouw dat je even in een andere (nare) wereld zit. - See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/pick-n-mix/column-thomas-fransman-rauw-paasontbijt/#sthash.GoYQc6SP.dpuf

 

Get Out! Hoofdrolspeler Daniel Kaluuya Screamt het uit / Universal Pictures International

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird