banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Goed bezocht FbtS bekroont Ken Loach

19 september 2016

Ondanks het uitzonderlijk warme nazomerweer is het bezoekersaantal van Film by the Sea gestegen ten opzichte van 2015. Het festival, dat op 18 september eindigde, trok ruim 43.300 bezoekers. Original Bliss won de Dioraphne competitie voor boekverfilmingen, I Daniel Blake de publieksprijs.

Gouden Palm-winnaar I, Daniel Blake van Ken Loach was met 4.629 de absolute publiekslieveling, op de hielen gevolgd door Shepherds and Butchers van regisseur Oliver Schmitz naar het gelijknamige boek van Chris Marnewick. Op de derde plaats 24 Wochen van Anne Zohra Berrached met 4.536. Shepherds and Butchers heeft nog geen Nederlandse distributeur.

I, Daniel Blake (distributie Cinéart)I, Daniel Blake (distributie Cinéart)

De Dioraphne Film en Literatuur Award ging naar Original Bliss / Gleissendes Glück van de Duitse regisseur Sven Taddicken, de TV5Monde prijs voor beste Franstalige film was voor Xavier Dolans Juste la Film du Monde. Voor een volledig overzicht van alle prijswinnaars, kijk hier.

Festivaldirecteur Leo Hannewijk spreekt van ‘Een mooi festival met vele hoogtepunten. Ik ben erg blij met de samenwerking met CineCity en het team dat op professionele wijze de uitvoering van deze achttiende editie ter hand heeft genomen. Met deze editie van Film by the Sea hebben we film en literatuur bij een breed publiek op een prettige wijze onder de aandacht gebracht, wat natuurlijk ook goed is voor de provincie Zeeland, aldus Hannewijk.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN