American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Grand Acting Award naar Monic Hendrickx

01 september 2015

Monic Hendrickx treedt toe tot een illuster gezelschap. In navolging van vakgenoten als Ben Kingsley en Morgan Freeman ontvangt zij tijdens het aanstaande Film by the Sea festival de Grand Acting Award.

Onderscheidingen zijn Hendrickx (48) niet vreemd. Ze won al vier Gouden Kalveren (voor onder meer De Poolse Bruid en Nynke), en was Shooting Star op het filmfestival van Berlijn. Ze is inmiddels in een groot aantal speelfilms, televisieseries en theaterproducties te zien geweest.

Ook haar optreden als gangsterbazin Carmen van Walraven in Penoza was goed voor een Gouden Kalf, en bezorgde haar een heel nieuw publiek. In de week van de uitreiking, op 18 september, gaat ook het vierde seizoen van Penoza van start.

foto: 'Grand acting, ik?' Monic in actie in Penoza (NL Film)

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Grand Acting Award aan Monic Hendrickx gaat tijdens Film by the Sea  Café Derby in première, een Vlaamse komedie over een briljant plan om munt te slaan uit het bezoek van de paus aan België. Samen met Monic Hendrickx speelt Wim Opbrouck hierin de hoofdrol. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Bigfoot Junior_Banner HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner Cinejobs 240x180px
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
InBlue_HFN_240x180
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
emoji_240X180