banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Grensverleggend Docfest van start

14 september 2016

Morgen gaat in Maastricht de tweede editie van het documentairefestival Docfest van start. Met onderwerpen als migratie, verkiezingen en wc-potten is het aabod beslist gevarieerd te noemen. De locatie speelt ook nog een rol!

Na een succesvolle eerste editie zal van 15 tot en met 18 september voor de tweede keer het   documentairefestival Docfest plaatsvinden. Het programma bestaat uit meer dan vijftig documentaires: korte, maar ook lange docs en virtual-realityproducties. Er is ruime aandacht voor films uit de euregio, maar daarnaast worden ook internationale documentaires vertoond met als thema’s grenzen, migratie, politiek en vluchtelingen. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag een speciaal programma.

Docfest profileert zich nadrukkelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Er wordt niet alleen op de cinefiel gemikt, maar ook op families met kinderen, studenten, professionele en internationale filmmakers. Om die doelstelling te onderstrepen zijn sommige voorstellingen gratis. Wanneer dat niet het geval is kost een kaartje zes euro.

Ook de locatie is bijzonder, namelijk de industriële omgeving van het Sphinxkwartier (waar vroeger de aardewerkfabriek stond, bekend als producent van sanitair) waar oude fabriekshallen en speciaal ingerichte minibioscopen een attractie op zich vormen.

En wat betreft die wc-potten: Docfest roept iedereen op om zijn originele Sphinx wc-pot in te leveren of uit te lenen. Gebruikt, beschadigd, oud of nieuw, als ze maar schoon zijn én gemaakt in de fabriekshallen van Sphinx in Maastricht. Wie een wc-pot inlevert mag gratis naar alle documentaires, mét hapjes en drankjes.

Docfest vindt van 15 tot en met 18 september plaats in Maastricht.
Het festival opent morgenavond met een gratis voorstelling van de documentaire Weiner, over de New Yorkse politicus Anthony Weiner wiens carrière na diverse seksschandalen grandioos ontspoorde, in Pathé.

 

Anthony Weiner in Weiner / Cinema Delicatessen

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN