banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Grenzeloos Nederlands centraal tijdens Nationale Film Conferentie

22 september 2015

Het programma van de Nationale Film Conferentie tijdens het Nederlands Film Festival is bekend: de internationale potentie van de Nederlandse film en televisie staat centraal.  

Voor het eerst dit jaar bundelt het NFF al haar niet-vertoningsactiviteiten in een tweedaagse samenkomst van makers en toehoorders. De Nationale Film Conferentie biedt bijeenkomsten, discussies, pitches, lezingen en workshops die hopelijk de interactie tussen deelnemers zullen bevorderen. De eerste NFC staat in het teken van het hoofdthema Grenzeloos Nederlands en heeft de internationale ontwikkeling en potenties van de Nederlandse film en zijn makers op de agenda.

De eerste dag, maandag 28 september, bestaat uit een plenair ochtendprogramma en een facultatief middagprogramma georganiseerd in samenwerking met diverse brancheorganisaties. In de ochtend vertellen internationaal opererende producenten als Lemming en PRPL over hun ervaringen met het over de grenzen produceren van speelfilms. Roel Reiné, Yorick van Wageningen en Hoyte van Hoytema komen verder aan het woord over de wijze waarop zij buiten Nederland werk hebben gegenereerd. ’s middags is het de beurt aan veteranen als production designer Jan Roelfs en componist Fons Merkies en wordt het nieuwe Academy-systeem tegen het licht gehouden.  

Op 29 september komt het jong talent aan de beurt. De Wildcards worden uitgereikt (de stimuleringsprijzen van het Filmfonds) net als de Studenten Awards. ’s Middags kan aanstormend talent ideeën pitchen bij gevestigde professionals en zijn er brainstormrondes in een Proeftuin. Ook is er een ontmoeting tussen Vlaamse en Nederlandse talenten.

Eveneens op 29 september, de presentatie en paneldiscussie Distributie en vertoning in een veranderende markt. Hier zullen de resultaten van de eerste test met Film(t)huis, de online filmzaal van het filmtheater, besproken worden. Ook is er een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit de sector.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN