banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Grote namen zwaaien Ally Derks uit

26 september 2017

Dit jaar wordt niet alleen dertig jaar IDFA feestelijk herdacht. Oprichter en geestelijk moeder van ’s werelds grootste documentairefestival, Ally Derks, neemt deze editie ook afscheid. Daarbij zal ze worden uitgezwaaid door een selectie van toonaangevende documentairemakers.

In De Balie, de plek waar IDFA dertig jaar geleden begon, starten 18 november vier dagen van terugblikken: The Visual Voice. Achttien bekende filmmakers zullen dan als eerbetoon aan het festival en haar oprichter een film inleiden die hun leven heeft veranderd. De lijst is een ware ‘who’s who’ van de internationale documentairewereld: Nick Broomfield, D.A. Pennebaker, Heddy Honigmann, Jørgen Leth, John Appel en Frederick Wiseman zijn enkele van de regisseurs die acte de presence zullen geven.

De achttien filmmakers zullen op 18 november ook deelnemen aan een marathongesprek van zes uur, met vele gasten en filmfragmenten, waarin ze op zoek zullen gaan naar de toekomst van hun vak in een voortdurend veranderende wereld.

De dertigste editie van IDFA vindt plaats van 15 tot en met 26 november en heeft als hoofdgast internetkunstenaar Jonathan Harris.

Geestelijk moeder neemt afscheid: Ally Derks / IDFA

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px