banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Hoekstra is Shooting Star in Berlijn

15 december 2016

Hannah Hoekstra is door de jury van European Film Promotion geselecteerd als een van de tien Shooting Stars op de komende editie van het Filmfestival van Berlijn.

De 29-jarige actrice viel in 2012 voor het eerst op in het drama Hemel, waarvoor ze een Gouden Kalf won. Die prijs nam ze ook dit jaar mee naar huis tijdens het Nederlands Film Festival voor haar hoofdrol in De helleveeg. Hoekstra wisselt filmrollen af met werk in het theater.

Het is al twintig jaar een vast onderdeel op de Berlinale: de Shooting Stars. Tien jonge Europese acteurs en actrices van wie veel wordt verwacht krijgen internationaal een steuntje in de rug. Op het festival zullen ze tijdens vier speciale Shooting Star-dagen gepresenteerd worden aan de internationale pers. Ook kunnen de acteurs deelnemen aan workshops en in contact komen met casting directors, regisseurs en andere belangrijke figuren uit de filmindustrie.

Voor een aantal acteurs kwam die internationale carrière er ook daadwerkelijk. Zo waren onder anderen Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Matthias Schoenaerts, Nina Hoss en Alicia Vikander ooit een Shooting Star in Berlijn.

Het is de vierde keer op rij dat Nederland een Shooting Star afvaardigt. De voorgangers van Hoekstra waren Marwan Kenzari (2014), Abbey Hoes (2015) en Reinout Scholten van Aschat (2016).

De 69-ste editie van het International Film Festival Berlin vindt plaats van 9 tot en met 19 februari 2017 in Berlijn, Duitsland.

 

Hannah Hoekstra / European Film Awards

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)