banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Home grote winnaar van Gent

26 oktober 2016

Home van Fien Troch bleek de favoriete film van het publiek op Film Fest Gent 2016. De film won vier prijzen, waaronder de Canvas Publieksprijs.

Zowel de Port of Ghent als de Canvas Publieksprijs gingen naar de competitiefilm Home van Fien Troch. Eerder werd al bekendgemaakt dat de film een Special Mention kreeg van de jongerenjury van het festival en de internationale jury kende de Georges Delerue Award voor beste muziek toe aan de Amerikaanse componist van de film: Johnny Jewel.

Maar liefst 100.000 filmliefhebbers wisten de weg naar de 43-ste editie van het Film Fest Gest, dat op 21 oktober eindigde, te vinden. Die mochten uit een aantal door tv-zender Canvas geselecteerde titels een favoriet kiezen. Dat werd Home op de voet gevolgd door I, Daniel Blake en Land of Mine (de Deense Oscarinzending van dit jaar).

Home gaat over de zeventienjarige Kevin die na zijn ontslag uit een gesloten instelling bij zijn tante gaat wonen. Via zijn neef en diens vrienden leert hij John kennen, die te maken heeft  met een ongezonde thuissituatie. Kevin wil zijn vriend graag helpen, maar dat schept problemen.  

Home zal op 23 maart 2017 in Nederland worden uitgebracht door Cinéart.

 

Sebastian Van Dun als Kevin (links) in Home / Cinéart

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird