banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IDFA 2015 heeft Errol Morris als hoofdgast

01 juli 2015

Wederom heeft IDFA een documentaire zwaargewicht gestrikt als hoofdgast. Errol Morris staat centraal tijdens de   28ste editie van s’ werelds grootste documentairefestival.

Oscar-winnaar Morris (1948) geldt als een belangrijk vernieuwer in zijn vakgebied. De Amerikaan ontwikkelde in de jaren tachtig en negentig een artistieke benadering van de documentaire die school zou maken. Hij liet gebeurtenissen naspelen (The Thin Blue Line) en trad zelf nadrukkelijk op als personage (Fast, Cheap and Out of Control). Hij ontwikkelde een speciale interviewtechniek, ‘interrotron’, en zocht vaak controversiële onderwerpen op (Dr. Death). Hij liet Philip Glass een score componeren, en probeerde in A Brief History of Time het werk van Stephen Hawking uit te leggen.

Morris won een Oscar voor zijn film over minister van Defensie Robert McNamara, The Fog of War (2003). Errol Morris is een uitermate scherpzinnig en geestig verteller, en dus een gedroomde eregast. Hij zal tijdens het festival ook zijn favoriete film top-10 presenteren, en een masterclass verzorgen.

foto: in the picture: Errol Morris

IDFA 2015 start op 18 november.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird