banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IFA Trofee voor Sandra den Hamer

12 maart 2018

EYE-directeur Sandra den Hamer werd gisteren tijdens het Internationaal Filmfestival Assen in het zonnetje gezet. Ze ontving de 28ste IFA Trofee voor de manier waarop ze EYE heeft laten uitgroeien tot een internationaal hoog aangeslagen filminstituut.

De IFA Trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de filmsector. Dan kun je niet om Den Hamer heen, vond ook commissaris van de Koning Jetta Klijnsma die de onderscheiding uitreikte. ‘Wat heb jij deze prijs verdiend, je hebt een staat van dienst om u tegen te zeggen.’ Onder leiding van Sandra den Hamer ontwikkelde EYE zich nog meer tot een wereldspeler op het gebied van filmrestauratie- en onderzoek. In 2015 won ze daarvoor al het Gouden Kalf voor de Cultuur. Eerder was Den Hamer directeur van het IFFR.

Zelf had Sandra ook aardige woorden voor het IFA, waar vrouw & film centraal staan. ‘Het is ongelooflijk wat jullie hier neerzetten, vrouwenemancipatie is vandaag de dag nog zo belangrijk. Hollywood kan nog veel van jullie leren!’ Het IFA vertoonde in twee dagen meer dan veertig films.

Sandra den Hamer ontvangt de IFA Trofee uit handen van Jetta Klijnsma / Bob de Vries

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN