banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IFFR 2015 opent met War Book en sluit met A Most Violent Year

05 januari 2015

Het International Film Festival Rotterdam opent de 44e editie van het festival op woensdag 21 januari in De Doelen met de internationale première van de politieke thriller War Book. De film gaat over enkele Britse ambtenaren die een plan moeten uitwerken voor het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt. Wat zij, op twee uitzonderingen na, niet weten, is dat de dreiging dichterbij is dan ze denken.
De vertoning van War Book gebeurt in aanwezigheid van regisseur Tom Harper en scenarioschrijver Jack Thorne. De première is tegelijkertijd voor publiek te beleven in Pathé Schouwburgplein. Het is niet bekend of War Book later ook nog wordt uitgebracht in Nederland. Er is momenteel nog geen Nederlandse distributeur aan de film verbonden.

Het IFFR heeft tevens bekendgemaakt dat het festival op zaterdag 31 januari wordt afgesloten met A Most Violent Year. Deze film van regisseur J.C. Chandor, met Jessica Chastain en Oscar Isaac, wordt 12 februari in Nederland uitgebracht door Lumière.

Het International Film Festival Rotterdam vindt plaats van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari 2015.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN