banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IFFR geeft draai aan innovatieplatform Propellor

08 december 2016

Het International Film Festival Rotterdam en drie Europese partners slaan de handen ineen om 'de filmindustrie klaar te stomen voor de toekomst'. Met de Propellor Film Tech Hub willen het Copenhagen International Documentary Festival (CPH:DOX), de European Film Market (EFM) van de Berlinale, Cinemathon en het IFFR een belangrijke nieuw innovatieplatform oprichten.

Propellor moet een plek worden waar alle partijen die betrokken zijn bij de productie, distributie en exploitatie van films samenwerken aan nieuwe bedrijfsmodellen. Want dat is hard nodig in een sector waar de traditionele modellen onder druk staan, aldus het IFFR in een persverklaring. Dat komt onder meer door 'veranderende kijkgewoonten' en 'de overproductie van films'.

In de komende editie van Holland Film Nieuws - die 15 december uitkomt - zegt IFFR-directeur Bero Beyer daarover: 'We zitten met z'n allen op een smeltende ijsschots. Met Propellor gaan we een vlot bouwen.' 

'Propellor neemt bewezen innovatiestrategieën uit de start-upwereld over en richt zich op het snijvlak van film en technologie als voedingsbodem voor nieuwe bedrijfsmodellen.' Dat betekent onder meer dat men wil kijken hoe nieuwe technieken en maatschappelijke trends bestudeerd en gebruikt kunnen worden om de filmsector vooruit te helpen. En er moet vooral worden samengewerkt.

De vier organisatoren gaan in 2017 meerdere gezamenlijke evenementen organiseren. De aftrap van Propeller vindt plaats in Rotterdam van 31 januari tot 1 februari. De tweede sessie - Speednic - staat gepland voor 14 februari in Berlijn. Kopenhagen wordt de derde plek. Daar vindt van 17 tot en met 19 maart Springboard plaats. Een tweede editie van Springboard, wederom in Berlijn, is ingeroosterd voor 28 tot en met 30 april. In de zomer volgt er nog een zogeheten bootcamp.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie