banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IFFR: LIVE- 40 steden kijken mee

29 januari 2016

Onder de naam IFFR:LIVE is het voor het tweede jaar in rij in 40 -internationale- steden mogelijk gelijktijdig met de vertoningen in Rotterdam mee te kijken naar vijf geselecteerde premières. 

Vanavond start IFFR:LIVE met het Tunesische drama As I open my Eyes. Voor morgen zijn de films The Model en Préjudice geselecteerd en voor zondag staan La Novia en The Garbage Helicopter op het programmaNa de vertoningen van de films vindt er ook een nagesprek plaats met de makers van de film en ook dat is live te volgen.

The Garbage Helicopter IFFR Live 2016The Garbage Helicopter

Vorig jaar vond de eerste editie van IFFR:LIVE plaats en dat heeft goed uitgepakt. Het gevoel bij een groep te horen die wel live op het festival aanwezig is maakte dit experiment tot een succes. Neem daarbij ook de interesse die internationaal voor een film wordt gewekt zodat buitenlandse distributeurs een film snel kunnen oppikken en het mag duidelijk zijn dat het filmfestival met dit initiatief in de roos heeft geschoten.  Voor alle informatie: www.iffr.com

Het effect van dit soort experimenten zal overigens ook een van de gespreksonderwerpen zijn tijdens Cinema2020, de toekomst van cinema, het internationale congres dat op 23 en 24 maart wordt gehouden in EYE Amsterdam.

Voor meer info: www.cinema2020.nl

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie