American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

IFFR neemt afscheid van Rutger Wolfson

25 juni 2015

Veel warme woorden waren er voor Wolfson, die in 2008 als opvolger van Sandra den Hamer bij het IFFR aan de slag ging. Hij was toen reeds bestuurslid. Tijdens zijn regime introduceerde Wolfson IFFR Live!, de vertoning van Rotterdam-films op VOD-platforms. Ook van zijn hand was Tiger Releases, een dvd-label van Tiger-winnaars. Onder zijn bewind bleef het Hubert Bals Fonds van grote internationale betekenis voor de filmfinanciering in lokale filmmarkten.

Wolfson had niet altijd de wind mee. De kaartverkoop nam enige jaren af, en er was kritiek op het overvolle filmaanbod. De directeur moest zelf een jaar verstek laten gaan door een ernstige ziekte. Directe plannen voor de toekomst heeft Wolfson niet, buiten uitgebreid op reis gaan met zijn gezin. Burgemeester Aboutaleb roemde gisteren de scheidende directeur als ‘innovatief en doortastend’, en reikte hem de Erasmusspeld uit.

Bero Beyer volgt Rutger Wolfson op.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

InBlue_HFN_240x180
Bigfoot Junior_Banner HFN
emoji_240X180
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
Banner Cinejobs 240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)