banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Imagine Film Festival opent 31e editie met Ex Machina

23 februari 2015

Ex Machina wordt de officiële openingsfilm van de 31 editie van het Imagine Film Festival, dat heeft de organisatie vandaag bekendgemaakt. De film vertelt het verhaal van een ICT-talent dat de kans krijgt om een week door te brengen met de CEO van het bedrijf waar hij voor werkt. Hij ontdekt dat zijn baas een belangrijke stap heeft gezet in de ontwikkeling van artificial intelligence, A.I.
De film van regisseur Alex Garland, die eerder onder meer de films 28 Days LaterSunshineen Dredd maakte, past in het centrale thema van Imagine dit jaar: We Love Robots. De hoofdrollen in Ex Machina worden gespeeld door Domhnall Gleeson, Oscar Isaac en Alicia Vikander.
Het Imagine Film Festival duurt tien dagen en start op 8 april aanstaande. Het festival vertoont naar eigen zeggen ‘het beste en meest prikkelende op het gebied van fantasy, science fiction, horror, martial arts en animé’. Het vindt plaats in Amsterdam.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px