banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Isle of Dogs zal Berlijn 2018 openen

05 december 2017

Berlijn houdt van regisseur Wes Anderson. En daarom mag zijn nieuwste film Isle of Dogs de Berlinale 2018 openen. Andersons vorige, de boxofficehit The Grand Budapest Hotel, was in Berlijn de openingsfilm van de 2014-editie. Toen won hij de Juryprijs.

Maar liefst vier jaar heeft Isle of Dogs op zich laten wachten, langer dan welke Wes Anderson ooit. Deels zal dit te maken hebben gehad met de toegepaste techniek. De regisseur koos voor tijdrovende stop-motion, in het bijzonder de Animagic stop-motion zoals die in de jaren zestig werd gehanteerd door de Rankin/Bass-studio. Deze Amerikaanse tv-producent huurde een Japanse animator in om haar films te maken. Deze techniek, op basis van losse poppenonderdelen, werd eerder ontwikkeld door George Pal bij Philips, Eindhoven.

In Isle of Dogs steelt een Japanse jongen een vliegtuig om op het Isle of Dogs op zoek te gaan naar zijn verdwenen hond. Het eiland ligt voor de kust van Japan en wordt gebruikt als dumpplek voor afval en zwerfhonden. Met Isle of Dogs lijkt Anderson een hommage aan de Japanse (pop-)cultuur te hebben gemaakt. De cast bevat naast bekende Anderson-namen als Scarlett Johansson en Bill Murray ook die van vier Oscar-winnaars en zes -genomineerden.

Anderson won in 2014 de Berlijnse Juryprijs voor The Grand Budapest Hotel. Het was de start van een ware zegetocht die hem onder meer vier Oscars en een internationale boxoffice van 175 miljoen dollar opleverde. Het is de eerste keer dat een animatiefilm het Filmfestival van Berlijn opent. De Berlinale gaat van start op 15 februari 2018.

Isle of Dogs gaat in Nederland op 10 mei 2018 draaien en wordt gedistribueerd door Warner Bros.

De eerste titel van Berlinale 2018 is bekend

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Dorst_HFN
Phantom_Thread240x180