banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Jonas Smulders Berlijnse Shooting Star

19 december 2017

Acteur Jonas Smulders gaat op het filmfestival van Berlijn Nederland vertegenwoordigen als Shooting Star. Smulders is een van de tien jonge acteurs die tijdens de aanstaande Berlinale geïntroduceerd worden als Europees toptalent. Ook België heeft met Matteo Simoni een vertegenwoordiger.

De uitverkiezing is voor Jonas Smulders de kroon op een goed jaar. Hij was te zien in de lovend besproken Broers van Bram Schouw en nam met debuterend speelfilmregisseur Michiel van Erp Niemand in de stad op. Een Gouden Kalf heeft Jonas ook al, dat won hij voor zijn hoofdrol in het tv-drama Geen koningen in ons bloed (2015). De Shooting Stars-jury was bijzonder complimenteus over Smulders. ‘In Brothers, Jonas gives an extraordinary performance. He is utterly impressive in the way he embraces the human tenderness of his character.’

Jonas Smulders verkeert in goed gezelschap. De ster van de Hongaarse Berlijn-winnaar On Body and Soul, Reka Tenki, is ook geselecteerd. Die film draait vanaf deze week in Nederland. Ook Noorse actrice Eili Harboe maakt momenteel furore met haar optreden in Joachim Triers Thelma. Matteo Simoni, bekend van Marina, is de Belgische Shooting Star.

In Berlijn zal Smulders via workshops en netwerksessies ontmoetingen hebben met Europese casting directors, producenten, journalisten en regisseurs. Eerdere Nederlandse Shooting Stars waren onder meer Marwan Kenzari, Sylvia Hoeks en Lotte Verbeek, allen acteurs met inmiddels een goedgevulde internationale portefeuille. Het Shooting Stars Event in Berlijn wordt georganiseerd door European Film Promotion en duurt van 16 tot en met 19 februari.

Rijzende Europese ster? Jonas Smulders naar Berlijn / EYE

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px