banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Kandidaten voor de Parel bekend

09 augustus 2016

Acht filmtitels dingen mee naar de Parel 2016, de publieksprijs voor de beste boekverfilming die tijdens Film By the Sea dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt. Ook is de winnares van de Sylvia Kristel Award bekend.

De uitreiking van de Parel wordt door FbtS georganiseerd in samenwerking met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Dit jaar is Pathé daar als partner bijgekomen.
Er zijn acht titels genomineerd, die allemaal op de komende editie van FbtS gedraaid zullen worden. Vijf daarvan werden genomineerd door bezoekers van Pathé. Deze films zijn vanaf 11 augustus te zien in twintig Pathé-theaters.

Verleden jaar ging de Parel naar Still Alice, gebaseerd op het boek Ik mis mezelf van Lisa Genova. Dit jaar dingen alleen verfilmingen van oorspronkelijk Nederlandstalige boeken mee. Tot en met 15 september kan iedereen via  besteboekverfilming.nl stemmen op zijn favoriet.
De genomineerde titels zijn: Schone handen, Nooit meer slapen, De helleveeg, Publieke werken, Knielen op een bed violen, Problemski hotel, Het diner, J. Kessels.

De winnaar van de Parel wordt op vrijdag 16 september bekendgemaakt. Tijdens die bijeenkomst  wordt ook de Sylvia Kristel Award uitgereikt. Die award werd drie jaar geleden in het leven geroepen om iemand die de gedachte aan Sylvia Kristel (1952-2012) als cultureel fenomeen doet voortleven te eren.  Dit jaar is de keuze gevallen op Nina de la Parra (29, dochter van regisseur Pim de la Parra), die werkzaam is als regisseur in Duitsland en als regieassistent bij Toneelgroep Amsterdam. Ook treedt ze op als stand-upcomedian en als muzikant met haar satirisch-feministische jazzconcert Nina's Songs for the Brokenhearted. De jury onderstreept De la Parra’s veelzijdigheid waarmee ze buiten de gebaande paden treedt. De link met Kristel zit in ‘de uitgelezen combinatie van kwetsbaarheid en lef’. Aan de Sylvia Kristel Award is een bedrag van tienduizend euro verbonden.

De achttiende editie van Film by the Sea vindt van 9 tot en met 18 september plaats in Vlissingen.

   De Parel, stemmen voor de prijs voor beste boekverfilming tijdens Film by the Sea

Bewaren

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN