The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Ketelhuis eert Michiel van Erp met festival

03 augustus 2016

Hij is vijfentwintig jaar actief als regisseur en dat moet gevierd, vindt Het Ketelhuis. En dus krijgt Michiel van Erp een retrospectief.

Het speciale festival waarin het werk van de 52-jarige Van Erp centraal staat vindt plaats van 1 tot en met 4 september 2016 in filmtheater Het Ketelhuis in Amsterdam.

Michiel van Erp brak door met de tv-serie Lang Leve..., maar beleefde zijn echte doorbraak met documentaires als Pretpark Nederland; Angst; Prins Claus: op handen gedragen en MH17: het verdriet van Nederland. Het tv-drama Ramses, over het leven van Ramses Shaffy, uit 2014 won veel prijzen. De documentaire I Am a Woman Now (2011), waarin de eerste generatie transseksuele vrouwen terugblikt op hun leven, kreeg ook een bioscooprelease.

Het retrospectief is geordend volgens drie thematische lijnen: LGBT, portretten en het koningshuis. Behalve een aantal Q&A’s zal Van Erp drie discussies leiden: over de waarde van seksuele identiteit, de vergankelijkheid van roem en het koningshuis. Ook zal er een bonte zondagmiddag worden georganiseerd onder leiding van Paul de Leeuw.

Momenteel bereidt de regisseur zijn speelfilmdebuut voor: de verfilming van de roman Niemand in de stad (2012) van Philip Huff. Het verhaal gaat over de vriendschap tussen drie leden van een studentencorps.
Tijdens het jubileumprogramma zal de crowdfundingsactie voor Niemand in de stad officieel worden gelanceerd.

 

Foto: Michiel van Erp / het Ketelhuis

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
emoji_240X180
InBlue_HFN_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
Banner_GirlsNightOut_240x180
Bigfoot Junior_Banner HFN
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1