banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Kleine IJstijd slotfilm PAFF

27 augustus 2017

Het Parool Film Fest wordt op 8 oktober afgesloten met Kleine IJstijd, de nieuwe film van Paula van der Oest.

De vorige film van Van der Oest, Tonio, opende vorig jaar de eerste editie van PAFF. Dit jaar wordt de tweede aflevering van het Film Fest afgesloten met het door Van der Oest en Rifka Lodeizen geschreven drama Kleine IJstijd.

In het drama komt een groep vrienden die vroeger in een band speelden na lange tijd weer bij elkaar om de as van een van de vroegere bandleden uit te strooien. Iedereen kijkt uit naar een ouderwets chaotische met drank overgoten avond. Dat plan valt in duigen wanneer een van de groepsleden zijn nieuwe, veel jongere vriendin meeneemt. Zij blijkt een ontregelende werking op het gezelschap te hebben.

De belangrijkste rollen in Kleine IJstijd worden gespeeld door Monic Hendrickx, Hannah Hoekstra, Ariane Schluter, Cees Geel, Anniek Pheifer, Thijs Boermans, Johan Heldenbergh en Steef Cuijpers.

September Film brengt Kleine IJstijd op 19 oktober uit in de bioscoop.

De tweede editie van PAFF vindt van woensdag 4 tot en met zondag 8 ­oktober plaats in De FilmHallen in Amsterdam. Het festival wordt georganiseerd door Het Parool, De FilmHallen en distributeur September Film.

 

Vooralsnog lijkt er geen sprake van een ijstijd / September Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px