banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Koninklijk bezoek wereldpremière Double Play

29 december 2016

Koning Willem-Alexander woont op 27 januari op IFFR 2017 de wereldpremière van Double Play bij. De film is gebaseerd op de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion. 

De regie is van Ernest R. Dickerson, cameraman van menig Spike Lee-klassieker en regisseur van onder meer afleveringen van The Wire en afleveringen en The Walking Dead.

In Double Play wordt op een lome zondagmiddag op Curaçao een spelletje domino gespeeld. Langzaam wordt duidelijk dat twee van de vier spelers vreemd blijken te gaan met de partners van de andere twee. Dubbelspel heeft als onderlaag de klassenverschillen op het Antilliaanse eiland.

Dickerson vindt het nog steeds (de roman kwam uit in 1973) een relevant verhaal. ‘Het gaat over alledaagse mensen die in lastige tijden moeten kiezen tussen moraal en overleving, een spanningsveld dat voor velen herkenbaar is.’

Met de wereldpremière van Double Play op vrijdag 27 januari wil het festival het belang van de cultuur van Curaçao binnen het koninkrijk benadrukken. Na afloop zal de koning met de cast en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam praten.

Voor meer achtergrondinformatie klik hier.

IFFR vindt van 25 januari tot en met 5 februari 2017 plaats in Rotterdam. Wat de openingsfilm gaat worden is nog niet bekend.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN