banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Korte film De hel gaat filmtheaters in

01 april 2016

Het Go Short Film Festival heeft een mooie manier gevonden om de aanstaande achtste editie onder de aandacht te brengen. Vanaf vandaag wordt de door Go Short medegeproduceerde korte film De hel van regisseur Emma Westenberg als voorprogramma gelanceerd in een serie filmtheaters. Het festival zelf gaat een week later in Nijmegen van start.

Bij Go Short vinden ze al geruime tijd dat een ideaal voorprogramma ook een kortfilm van eigen bodem zou moeten bevatten. Vijf jaar geleden startte het festival dan ook het initiatief De Voorfilm Moet Terug. Sindsdien is elk jaar een met steun van Go Short een productie gerealiseerd voor de filmtheaters. Vorig jaar was dat Douwe Dijkstra’s Voor film.

Dit jaar is Emma Westenbergs De hel de blikvanger van de actie geworden. We zien een meisje (Abbey Hoes) dat vanuit de hel terugkijkt op de allesbepalende laatste avond van haar leven. Wie heeft haar hier naar toe gestuurd? De hel werd geschreven door Sarah Arnolds en heeft Michiel Romeyn in de andere hoofdrol. Lengte is vijf minuten. Onder de elf deelnemende theaters onder andere De Balie, Filmschuur, ’t Hoogt en De Lieve Vrouw.

Vanaf 6 april staan kortfilms helemaal in de picture tijdens Go Short. In Nijmegen worden 327 korte films vertoond van talentvolle makers uit heel Europa, waarvan er 123 nog niet eerder in Nederland te zien waren. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma's, workshops, lezingen en feestjes. Het complete programma en ticketinfo vind je hier.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)