banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

La La Land opent Filmfestival van Venetië

18 juni 2016

De 73-ste editie van la Biennale di Venezia zal worden geopend door La La Land van regisseur Damien Chazelle. De opvolger van diens veelgeprezen muziekdrama Whiplash beleeft zijn wereldpremière op het filmfestival dat van 31 augustus tot 10 september zal plaatsvinden in de lagunestad.

Ook in La La Land speelt muziek een belangrijke rol. Volgens festivaldirecteur Alberto Barbara is de film een regelrechte ode aan de gouden tijd van de Amerikaanse musical (grofweg van het einde van de Tweede Wereldoorlog tot en met de jaren vijftig van de vorige eeuw). ‘Dit muzikale drama vindt het genre opnieuw uit’, aldus Barbara, die tegelijk bekendmaakte tot 2020 aan te zullen blijven als festivaldirecteur.

Het thema van La La Land klinkt klassiek: Ryan Gosling speelt een  armlastige jazzmuzikant die verliefd wordt op een beginnend actrice die de kost verdient als serveerster. Wanneer de romance opbloeit en het succes toeneemt moeten er lastige beslissingen genomen worden. De rol van de actrice wordt gespeeld door Emma Stone. Chazelle zal zich bij de casting zeker hebben laten leiden door de intense chemistry die beide acteurs hadden in de romantische komedie Crazy, Stupid, Love. Ook J.K. Simmons doet mee. Voor zijn rol van gedreven en nietsontziende muziekdocent in Whiplash won hij een Oscar voor beste mannelijke bijrol.

La La Land zal ook meedoen aan de competitie van het Filmfestival van Venetië. Independent Films brengt de film op 22 december in Nederland uit.

 

Emma Stone en Ryan Gosling in La La Land / Independent Films

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px