banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Laatste weetjes over het NFF

20 september 2016

Woensdag gaat de 36e editie van het Nederlands Film Festival van start. HFN heeft daar reeds uitgebreid over geschreven, maar natuurlijk valt er nog wel het een en ander te melden over de belangrijkste tien dagen van de Nederlandse cinema. Kom dit jaar goedkoop naar het NFF én zie de met koffie geschilderde filmsterren.

Zo kunnen bezitters van een Cineville pas in Utrecht gratis naar een aantal gespecialiseerde voorstellingen. Zoals de reeks Meestervertellers in ’t Hoogt. Het festival vroeg een aantal cultuurmakers welke titels uit het programma beslist niet over het hoofd gezien mogen worden en waarom. Ze komen dat uitleggen in twaalf bijzondere voorstellingen. Ook een aantal documentaires en masterclasses zijn met Cineville gratis toegankelijk, en natuurlijk geeft de pas ook korting in Utrecht.

Utrechts openbaar vervoerder U-OV en het NFF introduceren een combiticket. Tijdens het festival kunnen bezoekers uit de regio eenvoudig en goedkoop (2,50) met de bus naar Utrecht en binnen de stad reizen. Het ticket is alleen te verkrijgen in combinatie met een regulier filmkaartje en kan online worden besteld.

Zwartboek wordt herhaald. Gekoppeld aan de masterclass van stuntcoördinator Willem de Beukelaer kan Paul Verhoevens oorlogsklassieker nog een keertje op het grote doek worden gezien en wel op donderdag 22 september.

Stemmen voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek (ja, dat is de volledige titel) kan nog tot ruim in het festival. Tot 29 september, middernacht kan gekozen worden uit vijf publiekshits: Bon Bini Holland, Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba, Ja, ik wil!, Mannenharten 2 en Rokjesdag. Bekendmaking volgt dan op 30 september.  

Even filmmoe? Kom dan naar het NFF Filmhart in het Oude Postkantoor op het Neude. Daar staan namelijk de grote portretten die kunstenaar Anthony Vauléon heeft geschilderd van acteurs als Sigrid ten Napel (Riphagen), Daniel Boissevain (Alberta), Beau Schneider (MeesterSpion) en Terence Scheurs (Voetbalmeisjes). Vauléon deed dat met de koffie van hoofdsponsor L’OR, vandaar dat de expositie L’OR Gouden Streken heet.

Actrice Terence Schreurs uit Voetbalmeisjes bij het schilderij dat te zien is op de L'OR tentoonstelling

Voor alle overige relevantie informatie over het NFF, klik hier.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN