banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

LAB111 pakt uit met Ghibli-retrospectief

02 januari 2018

Voor animatieliefhebbers kan 2018 eigenlijk niet beter beginnen. In LAB111 in Amsterdam wordt namelijk de hele maand een groot deel van het oeuvre van de Japanse animatiestudio Ghibli vertoond, veertien filmklassiekers in totaal. Van Oscar-winnaar Spirited Away tot The Red Turtle, maar ook vroeg werk als Castle in the Sky (1986) en fanfavoriet Princess Mononoke (1997). Perfect om een oude topper als Grave of the Fireflies nog eens terug te zien, maar ook een mooie gelegenheid om jonge kinderen te introduceren met de wondere wereld van My Neighbour Totoro. Want wie eenmaal betoverd wordt door Ghibli blijft liefhebber voor het leven.

'Het had wel wat voeten in de aarde om het programma rond te krijgen', vertelt programmeur Tom Ooms van LAB111. ‘Het was een lang en boeiend proces om de rechthebbenden van sommige titels te vinden. In het bijzonder het speurwerk naar en de onderhandelingen omtrent geliefde klassiekers als Princess Mononoke en Grave of the Fireflies. Daartegenover stond een aantal meevallers van Nederlandse distributeurs die gelukkig hun rechten hadden verlengd.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)