banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Lemming Film goed vertegenwoordigd in Berlijn

20 januari 2016

Nederlandse filmproducent Lemming heeft twee films die zijn geselecteerd voor het International Film Festival Berlin. Op het Forum draait Humidity, en het project Invite Me to War is uitverkozen voor de Co-production Market.

Humidity is het regiedebuut van de Servische cineast Nikola Ljuca, en vertelt het verhaal van een man die, wanneer zijn vrouw plotseling verdwijnt, de schijn naar de buitenwereld ophoudt en haar afwezigheid verborgen houdt. In zijn zoektocht zakt hij steeds verder weg in frustraties en vlucht hij het nachtleven van Belgrado in. Hoofdrollen worden vertolkt door Dragan Bakema en Maria Kraakman.

Lemming Film is tevens op de Berlinale aanwezig met het Nederlandse filmproject Invite Me to War van regisseur Shariff Korver, over twee soldaten op missie naar Afghanistan. Het project is uit 301 inzendingen geselecteerd voor de Co-production Market. Korver geldt als een groot talent, zijn debuut Infiltrant ging in wereldpremière in Toronto en won twee prijzen op het First Time Fest in New York. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px