banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

LIFF opent met Denis Villeneuve’s Arrival

29 september 2016

De elfde editie van het Leids Internationaal Film Festival zal 28 oktober van start gaan met de Nederlandse première van Arrival. Het sf-drama van regisseur Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario) staat model voor het type film dat het LIFF graag programmeert: cinema op de grens tussen arthouse en mainstream.

Arrival ging 1 september in wereldpremière tijdens het filmfestival van Venetië. Het is het verhaal van een linguïst (rol van Amy Adams) die door het militaire apparaat wordt ingeschakeld om de communicatie op gang te brengen met pas gelande buitenaardse bezoekers. Villeneuve’s film werd in Venetië geprezen voor zijn intelligente kijk op het genre.  

Er is ook een publiekopening, te weten de festivalfavoriet Hunt for the Wilderpeople uit Nieuw-Zeeland. Hierin trekken een dik weesjongetje en een oude jager (Sam Neill) de wildernis in. Wilderpeople is al de live action-versie van Pixars Up genoemd.

Het LIFF duurt in totaal tien dagen, het complete programma moet nog bekend worden gemaakt. Wel heeft het festival alvast beslag kunnen leggen op een wereldpremière. Behind the Telescopes is een Nederlandse animatiefilm waarvoor kunstenaar Aimé de Jongh en harpist Lavinia Meijer de handen ineen sloegen. Het vertelt het verhaal van een jong meisje dat uitverkoren wordt een ruimtereis te maken naar de planeet die haar vader ooit fataal werd. Father and Daughter in space?

 Amy Adams legt het nog een keer uit tegen de niet aardse bezoekers in Arrival (UPI/Sony)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN