banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

LIFF vandaag van start

27 oktober 2017

Het Leiden International Film Festival gaat vanavond met een dubbele première plus een feest van start. De organisatie heeft de komende tien dagen voor een mooie line up met veel gasten gezorgd. Onder de geselecteerde films veelbelovende titels als Jawbone, Colossal, Loving Vincent en de net in Vlaanderen geopende nieuwe Griet Op De Beeck-verfilming Vele hemels boven de zevende.

Wil je bij een van de openingsvoorstellingen (Suburbicon, Battle of the Sexes) zijn dan heb je pech: die zitten vol. Maar iedereen is welkom op het openingsfeest Feat & Loathing, dat tot diep in de nacht maffe outfits, een grote dosis absurditeit in de traditie van Terry Gilliam en natuurlijk veel dansplezier belooft.

Daarna gaat het LIFF pas echt goed van start. Het festival wil zich graag afficheren als de plek waar je aanstormend talent het eerste ziet en ontmoet, en heeft een serie interessante filmmakers uitgenodigd. Zoals Jan Matthys die komt vertellen hoe hij Vele hemels boven de zevende gemaakt kreeg. Hoofdrolspeelster Meera Kuhmbani geeft tekst en uitleg over de instand cult classic Dave Made a Maze. En de schrijver van Menashe, Alex Lipschultz, kan vertellen over de wonderlijke wereld van de orthodox joodse gemeenschap in Brooklyn.

Onder de noemer Pilot Season programmeert het LIFF ook veel televisiedrama. Je krijgt telkens twee eerste afleveringen voor de prijs van één voorgeschoteld. Onder de geselecteerde series onder meer David Simons The Deuce, Big Little Lies, The Young Pope en nieuw werk uit Scandinavië. Voor een overzicht van alle gasten, films, series en activiteiten van het LIFF, kijk hier.

Vele hemels boven de zevende: film en maker present op LIFF / Brit van Hoof, Paradiso Ent. Ned. 

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN