banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

LIFF verzint aparte promotie van festivaleditie 2016

13 september 2016

Het Leiden International Film Festival heeft zijn eerste competitiefilm bekendgemaakt en daarmee tevens een unieke wijze van presenteren in het leven geroepen.

Op het Leiden International Film Festival  staat de American Indie Competition centraal, waarin opkomende Amerikaanse filmmakers worden voorgesteld aan een Nederlands publiek.

Voor de elfde editie van het Leiden International Film Festival, dat van 28 oktober tot 6 november plaatsvindt,  werd door zanger Moon Moon Moon (de band van zanger Mark Lohman, bekend van dromerige folkmuziek en opvallende soundscapes) een muziekalbum gemaakt, met liedjes die geïnspireerd zijn op de films die in competitie draaien.

Gisteren werd de eerste film- en dus ook singletitel bekendgemaakt: de film is Swiss Army Man van regisseurs Dan Kwan en Daniel Scheinert, en het bijbehorende nummer heet Making a Living. Over een maand verschijnt het hele album en daarmee ook de volledige selectie van de American Indie Competition 2016. Het album zal tijdens het festival op vinyl verkrijgbaar zijn.

Swiss Army Man gaat over Hank (Paul Dano), een man met suïcidale neigingen die gestrand is in de wildernis en daar het mysterieuze dode lichaam van Manny ontdekt (Daniel Radcliffe). De mannen besluiten huiswaarts te keren waarbij ze ontdekken dat het leven best de moeite waard is. Het komische drama won de regieprijs op het Sundance Film Festival dit jaar.

De elfde editie van Leiden International Film Festival zal plaatsvinden van 28 oktober tot 6 november 2016 in Leiden.

Voor Swiss Army Man is nog geen Nederlandse bioscooprelease bekend. Making a Living van Moon Moon Moon is hier te beluisteren.

 

Paul Dano en Daniel Radcliffe in Swiss Army Man / LIFF

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px