banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Line-up voor Cannes 2017 bekend

14 april 2017

Gisteren werd het programma van de zeventigste editie van het filmfestival van Cannes gepresenteerd. het aanbod is gevarieerd. De competitie bevat de nieuwe films van Michel Haneke, Sofia Coppola en Todd Haynes, maar er is ook ruimte voor tv (Twin Peaks) en zelfs virtual reality. Ook bijzonder: Nicole Kidman mag vier keer over de rode loper.

Achttien competitiefilms zullen vanaf 17 mei de aandacht van de internationale filmpers opeisen. De meest opvallende zijn: Wonderstruck van Todd Haynes, The Beguiled van Sofia Coppola en de nieuwe van Andrei Zvyagintsev (Leviathan), Loveless. De Oostenrijkse regisseur Michel Haneke (75) komt met Happy End, een drama over de vluchtelingencrisis waarmee hij op voorhand al favoriet is voor de Gouden Palm, die hij twee keer eerder won. Ook de Griek Yorgos Lanthimos (The Lobster) en Lynne Ramsay zijn opvallende namen met respectievelijk The Killing of a Sacred Deer en You Were Never Really Here.

Nicole Kidman heeft een goed Cannes-jaar, er draaien drie films waarin zij een rol speelt: The Beguiled, The Killing of a Sacred Deer en How to Talk to Girls at Parties. In het tweede seizoen van de tv-serie Top of the Lake van Jane Campion, dat bij wijze van special event in Cannes wordt vertoond, speelt zij de hoofdrol. Meer aandacht voor populaire tv-series is er in de vorm van Twin Peaks. Van de langverwachte nieuwe serie van David Lynch, waarvan de inhoud nog steeds een goed bewaard geheim is, worden twee afleveringen getoond.

Er is geen Nederlands product geselecteerd. Marc van Warmerdam zal als coproducent van A Gentle Creature, een drama van de Oekraïense regisseur Sergei Loznitsa, wel aanwezig zijn. Het drama draait in competitie en zal later dit jaar door Imagine Filmdistributie in Nederland worden uitgebracht.

Alejandro Inarritu komt met een korte virtual reality-film, Carne y Arena, en ook Kristen Stewarts korte film Come Swim, waarmee zij debuteert als regisseur, wordt gedraaid. Dat laatste heeft ongetwijfeld te maken met de enorme populariteit van Stewart in Frankrijk. (En dat het filmpje iets te zeggen heeft over haar relatie met Robert Pattinson zal ook niet aan de selectiecommissie voorbij zijn gegaan). Daarbij doet ze het altijd goed op de rode loper.

Die is op de openingsavond in ieder geval op en top Frans, want in Ismael’s Ghost, het relatiedrama van Arnaud Desplechin dat het festival opent, worden de hoofdrollen gespeeld door Marion Cotillard en Charlotte Gainsbourg. 

Het filmfestival van Cannes vindt, onder juryvoorzitterschap van Pedro Almodovar, plaats van 17 tot en met 28 mei 2017.

Voor het complete programma klik hier.                                                                 

 


A Gentle Creature / Imagine Filmdistributie

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN