banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Londense wereldpremière voor Windmill Massacre

21 juli 2016

De eerste buitenlandse uitnodiging voor The Windmill Massacre is binnen. De Engels gesproken horrorfilm van producent/regisseur Nick Jongerius wordt op 29 augustus vertoond op Frightfest, Londen. Dat is dan gelijk de wereldpremière.

Een mooie prestatie van productiemaatschappij Pellicola Film (Of ik gek ben, Frankenstein’s Army), want FrightFest is een internationaal gerespecteerd fantasy festival. Regisseur Jongerius is dan ook zeer in z’n nopjes, liet hij HFN weten. ‘Het is geweldig nieuws! Een echte erkenning en compliment voor cast en crew en iedereen die betrokken is geweest in het realiseren van de film. Het is een hele eer geselecteerd te worden voor dit echt coole festival dat horror en fantasy leeft en ademt. Guillermo del Toro noemt FrighFest ‘the Woodstock of gore’.’

The Windmill Massacre gebruikt het bekende beeld van gezellig draaiende Hollandse molens als grimmig decor. Een bus met toeristen strandt door slecht weer bij een sinistere windmolen waar volgens overlevering een duivelsaanbiddende molenaar woonde. Een bloedige confrontatie kan niet uitblijven.

Pellicola wist een mooie internationale cast bijeen te krijgen. Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending), Fiona Hampton (Kingsman: the Secret Service), Bart Klever (De Poel) en als uitsmijter de voortreffelijke Britse karakterspeler Noah Taylor (Edge of Tomorrow, Game of Thrones).

De Nederlandse première is ook al bekend: op 24 september tijdens het Nederlands Film Festival. Nick Jongerius: ‘De selectie voor NFF is ook heel bijzonder. De programmeurs van het festival zijn zo enthousiast over de film en gaan er helemaal voor. Het is super leuk om op een feestelijke manier samen met de cast en crew de film tijdens het filmfestival op groot doek te mogen zien.’

Charlotte Beaumont had zich haar citytripje Amsterdam heel anders voorgesteld (Pellicola Film)

De Nederlandse uitbreng van The Windmill Massacre vindt op een later tijdstip plaats in samenspraak met Gusto Entertainment.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px