banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies that Matter 24 maart van start

09 maart 2017

Movies that Matter, het filmfestival  over (mensen)rechten, vindt van 24 maart tot en met 1 april plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. De kaartverkoop voor het festival start op donderdag 9 maart.

Gezien de huidige politieke situatie in de wereld is het Movies that Matter Festival relevanter dan ooit. In de internationale stad van Vrede en Recht biedt MtM in negen dagen ruim zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan. 

Het festival kent twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT (in samenwerking met Amnesty International) over mensenrechtenverdedigers en Camera Justitia, dat focust op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid.

Op zaterdag 25 maart vindt in Theater aan het Spui de A Matter of ACT Night plaats. Tijdens deze avond wordt een hommage gebracht aan de negen activisten uit het programma en wordt de documentaire Dil Leyla vertoond. Speciale gast Mary Robinson, eerste vrouwelijke president van Ierland (1990-1997) en voormalig Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, opent de avond.

Op zondag 26 maart gaat in het Camera Justitia-onderdeel de nieuwe film van Jean van de Velde in première: Bram Fischer. Daarin speelt Peter Paul Muller het titelpersonage, een blanke, Zuid-Afrikaanse advocaat en burgerrechtenactivist. Hij werd bekend als verdediger van Nelson Mandela tijdens het zogeheten Rivoniaproces in 1964. Zijn sympathie voor Mandela en het ANC brachten hem tijdens het apartheidsregime in een lastige situatie.

Op woensdag 29 maart worden tijdens de feestelijke Award Ceremony in Theater aan het Spui de Gouden Vlinders uitgereikt. Een daarvan gaat naar de beste film uit de A Matter of ACT-competitie, de tweede Vlinder wordt uitgereikt aan een van de voorvechters van mensenrechten uit dit programmaonderdeel.

Voor het volledige programma van Movies that Matter Festival 2017 klik hier.

Distributeur September Film brengt Bram Fischer op 13 april uit in de Nederlandse bioscopen.

Movies that Matter Festival vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

 

Een scène uit Bram Fischer / September Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)