American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies that Matter Festival 2017 heeft een datum

22 december 2016

Movies that Matter, het filmfestival  over (mensen)rechten, vindt van 24 maart tot en met 1 april plaats in Den Haag. En is gezien de huidige politieke situatie in de wereld misschien wel relevanter dan ooit.

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo'n zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan. 

Het festival kent twee hoofdprogramma's: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers en Camera Justitia, dat focust op het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het programma Weapon of Choice, waarin de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders worden getoond.

Hoewel het volledige programma nog niet bekend is zijn er toch al drie titels te noemen: de humoristische documentaire Tickling Giants, die gaat over de Egytische tv-komiek Bassem Youssef; What Tomorrow Brings, over Razia Jan die de allereerste meisjesschool opricht in een conservatief dorpje in Afghanistan en Apprentice, waarin de 28-jarige Aiman in het reine probeert te komen met de misdaden van zijn vader.

Movies that Matter vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag.

Het volledige programma wordt in februari 2017 bekendgemaakt en de voorverkoop van het festival start op donderdag 9 maart.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Bigfoot Junior_Banner HFN
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
emoji_240X180
InBlue_HFN_240x180
Banner Cinejobs 240x180px