banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies that Matter geeft voorproefje

18 februari 2016

Movies that Matter, het filmfestival  over (mensen)rechten, presenteert dit jaar in een van de twee hoofdprogramma’s twee films van Nederlandse bodem.

Het Movies that Matter Festival vindt van 18 tot en met 26 maart plaats in Den Haag. In negen dagen biedt het festival zeventig speelfilms en documentaires. Er zijn twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s: A Matter of ACT, over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International), en het door het vfonds ondersteunde programma Camera Justitia. 

Binnen het hoofdprogramma Camera Justitia presenteert het Movies that Matter Festival dit jaar twee films van Nederlandse bodem. A Haunting History, een documentaire van Femke en Ilse van Velzen over de Zuid-Soedanese advocaat Anuol Deng en zijn strijd voor de wederopbouw van zijn land. En de speelfilm The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son, een Nederlandse coproductie gebaseerd op een rechtszaak voor het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag.

Ook is er op 23 maart een Camera Justitia Masterclass waarin de aanklager van het Joegoslavië Tribunaal, Serge Brammertz, zijn werk bespreekt. Op 24 maart reikt een internationale vakjury de Camera Justitia Award uit.

Het filmprogramma wordt eind februari 2016 bekendgemaakt. De voorverkoop van het festival start op donderdag 3 maart.

movies that matter

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)