banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies That Matter On Tour in theaters en on demand

11 juli 2016

Met ingang van oktober brengt Movies That Matter On Tour weer iedere maand een nieuwe film uit.  Festivalfavorieten toeren een maand langs achttien filmtheaters door heel Nederland, waarbij ook diverse gasten hun opwachting zullen maken.

Movies That Matter, het filmfestival dat zich concentreert op films met als belangrijkste thema de mensenrechten,  gaat weer toeren langs de filmtheaters, dit jaar achttien in totaal. Dit najaar zullen de volgende titels vertoond worden: Hooligan Sparrow, over de Chinese activiste Ye Haiyan; Les Chevaliers Blancs, over een organisatie die weeskinderen uit Tsjaad probeert te krijgen; de documentaire Frame by Frame over Afghaanse fotojournalisten en het veelbesproken Deense drama over euthanasie In Your Arms.

De deelnemende theaters van Movies That Matter On Tour zijn: Filmhuis Alkmaar in Alkmaar, Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, Kriterion in Amsterdam, De Gigant in Apeldoorn, Focus Filmtheater in Arnhem, Filmhuis Lumen in Delft, Filmhuis Den Haag in Den Haag, Cinema The Movies in Dordrecht, Natlab/Plaza Futura in Eindhoven, Vera Zienema in Groningen, Filmtheater Hilversum in Hilversum, Kijkhuis in Leiden, Slieker Film in Leeuwarden, Lumière in Maastricht, Cinema Middelburg in Middelburg, LUX in Nijmegen, Cinecitta in Tilburg en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Vier filmtheaters bieden de films ook aan on demand via Filmthuis, hun onlinezaal: www.lievevrouw.nl/filmthuis; www.filmhuisdenhaag.nl/filmthuis; www.filmtheaterhilversum.nl/filmthuis; www.lux-nijmegen.nl/filmthuis.

Kijk voor meer info op: www.moviesthatmatter.nl/ontour

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN