banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies That Matter On Tour van start

04 oktober 2016

Afgelopen weekend ging Movies That Matter On Tour van start. Tot en met januari 2017 toeren vier festivalfavorieten langs achttien filmtheaters door heel Nederland. Bovendien bieden vier filmtheaters de titels ook on demand aan.

Movies That Matter, het filmfestival dat zich concentreert op films waarin de mensenrechten centraal staan, is begin oktober weer gestart met de jaarlijkse tournee van spraakmakende titels en documentaires. Dit najaar zullen de volgende titels vertoond worden: Hooligan Sparrow, over de Chinese activiste Ye Haiyan; Les Chevaliers Blancs, over een organisatie die weeskinderen uit Tsjaad probeert te krijgen; de documentaire Frame by Frame over Afghaanse fotojournalisten en het veelbesproken Deense drama over euthanasie In Your Arms.

De deelnemende theaters van Movies That Matter On Tour zijn: Filmhuis Alkmaar in Alkmaar, Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, Kriterion in Amsterdam, De Gigant in Apeldoorn, Focus Filmtheater in Arnhem, Filmhuis Lumen in Delft, Filmhuis Den Haag in Den Haag, Cinema The Movies in Dordrecht, Natlab/Plaza Futura in Eindhoven, Vera Zienema in Groningen, Filmtheater Hilversum in Hilversum, Kijkhuis in Leiden, Slieker Film in Leeuwarden, Lumière in Maastricht, Cinema Middelburg in Middelburg, LUX in Nijmegen, Cinecitta in Tilburg en het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

Vier filmtheaters bieden de films ook on demand aan via Filmthuis.nl, hun onlinezaal: www.lievevrouw.nl/filmthuis; www.filmhuisdenhaag.nl/filmthuis; www.filmtheaterhilversum.nl/filmthuis; www.lux-nijmegen.nl/filmthuis.

Klik hier voor het complete programma.

 

Vincent Lindon in Les Chevaliers Blancs / Amstelfilm

 

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN