banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Movies that Matter opent met de nieuwe Kaurismäki

26 januari 2017

Het film- en debatfestival van Movies that Matter opent op 24 maart 2017 met The Other Side of Hope: de nieuwe speelfilm van de Finse regisseur Aki Kaurismäki.

Leven aan de zelfkant op tragikomische wijze verbeeldt, dat is het handelsmerk van de regisseur die bekendheid verwierf met Man without a Past en Le Havre. Ook in The Other Side of Hope, waarin een Finse handelsreiziger en een Syrische vluchteling elkaar ontmoeten, spelen humor en compassie een belangrijke rol.

Het Movies that Matter Festival is een filmfestival over (mensen)rechten dat jaarlijks plaatsheeft. In negen dagen worden er ruim zestig speelfilms en documentaires vertoond.
Dit jaar vind Movies that Matter plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 

Het volledige programma wordt in februari 2017 bekendgemaakt. De voorverkoop van het festival start op donderdag 9 maart.

Distributeur Cinemien brengt The Other Side of Hope op 20 april in de bioscoop uit. 

 

Finnen en Syriër maken kennis in The Other Side of Hope / Cinemien

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird