banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nauwere samenwerking Film by the Sea en CineCity

12 januari 2016

Om de aangekondigde gemeentebezuinigingen beter het hoofd te kunnen bieden gaat festival Film by the Sea voor de komende editie nauwer samenwerken met bioscoopexploitant CineCity.

Het festival zelf spreekt van een ‘publiek-private samenwerking, waarbij Film by the Sea zich op de inhoud concentreert en CineCity op de uitvoering en facilitering met de daarbij horende risico's van het private ondernemen.’ Een en ander moet ook leiden tot meer continuïteit en een grotere efficiëntie.

Voor het festival betekent de samenwerking een vangnet, nu de jaarlijkse subsidie de komende jaren wordt afgebouwd naar nul en de fondsen hun bijdragen wellicht ook gaan verlagen. Directeur Leo Hannewijk: ‘We kunnen ons hierdoor nog meer richten op de inhoud en uitstraling van het festival. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nu niet meer verder bezuinigd wordt.’

Cinecity ziet vooral meer exposure voor de theaters in Vlissingen en Terneuzen. Eigenaar Ad Weststrate: ‘Met de nieuwe zaal CCXL kunnen we het programma verrijken met optredens van bekende artiesten en kan het festival nog meer bezoekers trekken.’ Vanaf openingsjaar 1998 is CineCity al de vaste locatie voor het internationale Film by the Sea. De 18e editie van is van 9 tot en met 18 september 2016.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px