banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederland goed vertegenwoordigd in Toronto

24 augustus 2016

Een western, een drama over een moslimmeisje en nu ook een jeugdfilm: Toen mijn vader een struik werd. Nederland staat er goed op in Toronto.

Brimstone (Martin Koolhoven), Layla M. (Mijke de Jong) en gisteren werd bekend dat ook de nieuwe jeugdfilm van Nicole van Kilsdonk(Ventoux), Toen mijn vader een struik werd, zijn wereldpremière zal beleven op het Toronto International Film Festival (TIFF).

Toen mijn vader een struik werd is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen uit 2010. Het verhaal heeft een actueel thema: vluchten voor oorlog. Gezien door de ogen van een tienjarig meisje. Noortje Herlaar en Teun Kuilboer spelen met de jonge debutante Celeste Holsheimer de hoofdrollen.

Ook de documentaires Bezness as Usual van Alex Pitstra en de korte film Import van Ena Sendijarevic zijn in het programma opgenomen.

Tevens worden er op het festival  vijf internationale coproducties met daarin ook Nederlands geld vertoond, waaronder Kollektivet van de Deense regisseur Thomas Vinterberg, die gisteren ook op de lijst voor nominaties voor een European Film Award verscheen.

Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 8 tot 18 september 2016.

Toen mijn vader een struik werd is een productie van Lemming Film en wordt eind 2016 in de bioscopen verwacht.

 

Celeste Holsheimer en Matsen Montsma in Toen mijn vader een struik werd / EYE

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN