banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederland ligt uit de Oscar-race

18 december 2015

De inzending van Nederland voor de Oscar voor beste buitenlandse film, The Paradise Suite, heeft niet de shortlist gehaald. Daarop staan negen titels die kans maken om in februari een Oscar te winnen.

De voorselectie van de Academy bleek dus niet succesvol voor het mozaïek-drama van regisseur Joost Van Ginkel waarin actuele vraagstukken als illegaliteit en prostitutie centraal staan. België, Denemarken en Hongarije haalden die shortlist wel met respectievelijk Le Tout Nouveau Testament, Krigen en Son of Saul.

Ook in de categorie beste korte animatie en beste documentaire bevinden zich geen Nederlandse kanshebbers. De inzending voor beste korte animatie was Otto van Job, Joris en Marieke, die vorig jaar met hun A Single Life nog een nominatie in de wacht sleepten. De vluchtelingen-docu Those Who Feel The Fire Burning van Morgan Knibbe was kandidaat voor beste documentaire.

De nominaties voor de Oscars worden half januari bekendgemaakt. De uitreiking vindt plaats op 28 februari 2016.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN