The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederland ligt uit de Oscar-race

18 december 2015

De inzending van Nederland voor de Oscar voor beste buitenlandse film, The Paradise Suite, heeft niet de shortlist gehaald. Daarop staan negen titels die kans maken om in februari een Oscar te winnen.

De voorselectie van de Academy bleek dus niet succesvol voor het mozaïek-drama van regisseur Joost Van Ginkel waarin actuele vraagstukken als illegaliteit en prostitutie centraal staan. België, Denemarken en Hongarije haalden die shortlist wel met respectievelijk Le Tout Nouveau Testament, Krigen en Son of Saul.

Ook in de categorie beste korte animatie en beste documentaire bevinden zich geen Nederlandse kanshebbers. De inzending voor beste korte animatie was Otto van Job, Joris en Marieke, die vorig jaar met hun A Single Life nog een nominatie in de wacht sleepten. De vluchtelingen-docu Those Who Feel The Fire Burning van Morgan Knibbe was kandidaat voor beste documentaire.

De nominaties voor de Oscars worden half januari bekendgemaakt. De uitreiking vindt plaats op 28 februari 2016.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

emoji_240X180
InBlue_HFN_240x180
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
Bigfoot Junior_Banner HFN
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2