banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederlands Film Festival introduceert nieuw programma

03 juni 2015

De komende editie van het NFF zal een nieuw onderdeel bevatten: Forum van de regisseurs. Daarin zullen spraakmakende titels worden vertoond die grenzen verleggen of anderszins opvallen. Grensverleggende cinema, verdieping, duiding en context voor de Nederlandse filmcultuur, daar is het NFF al een paar jaar naar op zoek, aldus festival-directeur Willemien van Aalst. Aan deze criteria zullen de films die vertoond gaan worden in het Forum van de regisseurs allemaal voldoen.

Een paar titels zijn al bekendgemaakt. Het programma zal openen met Lucifer, een Vlaamse film gebaseerd op het toneelstuk van Joost van den Vondel dat opviel door zijn ronde in plaats van rechthoekige kaders. Ook Those Who Feel the Fire Burning van Morgan Knibbe, Werk van Erik van Lieshout en Zurich van Sacha Polak zullen worden vertoond. Er is ook een prijs aan dit Form verbonden die door een driekoppige jury wordt uitgereikt. Die hoeft niet per se naar de beste film te gaan, maar kan ook worden toegekend omdat het getoonde juist schokt, verrast of ontroert.

De 35-ste editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 23 september tot en met vrijdag 2 oktober 2015 in Utrecht.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)