banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederlands product prominent op IDFA

31 oktober 2017

Om documentaires van eigen bodem te vieren heeft IDFA een aparte Competition for Dutch Documentary, waarvan de winnaar de Beeld en Geluid Award mee naar huis mag nemen. Onder de vijftien kanshebbers is een debuterend filmmaker die we toch vooral als exploitant kennen. Alex de Ronde is directeur van Het Ketelhuis, maar het is geen geheim dat hij zich al jaren inzet voor de dove medemens. Dat heeft nu tot een film geleid: Doof kind.

Als vader van een dove zoon viel het De Ronde een kwart eeuw geleden al op dat er feitelijk geen behoorlijke films over de aandoening van zijn kind waren. ‘Zeker op televisie wordt altijd de handicap benadrukt en hoe je die kan opheffen, bijvoorbeeld door chirurgische ingrepen. Maar zo verhandicap je de dovengemeenschap.’

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)