banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederlands succes op HAF 2016

20 maart 2016

Op het 19de Holland Animation Film Festival zijn de prijzen uitgedeeld. De hoofdprijs voor beste lange speelfilm ging naar een Nederlandse coproductie, Cafard van Jan Bultheel. Grand Prix voor Nederlandse animatie ging naar de spectaculaire videoclip van De Staat: Witch Doctor.

Ook BAFTA-winnaar Edmond van Nina Ganz viel weer in de prijzen. Voor haar was de onderscheiding Beste Internationale Studentenfilm weggelegd. Maar de grote prijs ging dus naar Cafard van de Vlaming Jan Bulteel. Het is een bijna surreële vertelling over worstelaar Constant le Marin die in WO1 met een Belgisch elitekorps de meest opzienbarende avonturen beleeft.

foto: avonturen in motion capture: Cafard (HAF)

Bultheel hanteerde een ogenschijnlijk simpele motion capture-techniek, maar het opvallende kleurgebruik en de grote vaart maken de film meeslepend en volstrekt uniek. Vooralsnog is Cafard niet opgepikt door een Nederlandse distributeur, maar je zou het wel wensen.

Een short die over aandacht niets te klagen heeft is Witch Doctor van de Nederlandse band De Staat. De teller staat op YouTube momenteel op 1,7 miljoen views. Regisseur Floris Kaayk van Studio Smack plaatste zanger Torre Florim in een maalstroom van kale mannen die ritmisch meebewegen op de muziek.

Voor het complete overzicht van HAF-winnaars, klik hier.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN