banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nederlandse Batman blijkt prijzenmagneet

12 december 2017

Welke Nederlandse bioscoopproductie won dit jaar prijzen in Cannes, Berlijn en Londen? Het is een beetje een strikvraag, maar het goede antwoord is: Batman van War Child Holland. De promo wordt namelijk al internationaal omarmd sinds de lancering deze zomer. Meest recente onderscheiding kwam afgelopen week: een Golden Radiator in Noorwegen.

Er is veel blijdschap bij War Child Holland over het succes, vertelt persmedewerker Roosmarijn Groen. ‘Een Golden Lion of een Golden Radiator kun je niet voorspellen, maar we zijn uiteraard enorm trots op deze waardering.’ Naar aanleiding van de winst in Noorwegen schreef The Guardian vorige week over Batman. ‘It shows it is possible to play on our emotions without playing on guilt.’ Groen denkt wel te weten waar het succes in zit. ‘Iedereen die de film heeft gezien onthoudt hem. Het is een film die je raakt en je niet meer loslaat. Op Facebook ging het dan ook direct viral met meer dan een miljoen views.’ Inmiddels lopen de views in de miljoenen.

In het filmpje zie je hoe een jongetje uit een vluchtelingenkamp even zijn dagelijkse zorgen vergeet door te fantaseren dat Batman hem bezoekt. De caped crusader maakt het leven voor hem en zijn vriendjes een dagje dragelijker met voetbal en spelletjes. Aan het eind van de dag valt de jongen in slaap op de schouder van Batman en zien we de werkelijkheid: een vader en een zoon, vluchtend voor een oorlog. Het is een simpel maar buitengewoon ontroerend gegeven, mede door het effectief gebruik van de Queen-song You're My Best Friend.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180